Label design meubelen

Label: een familiebedrijf met liefde voor het vak, stoer, eerlijk en echt

25 jaar geleden werd Label opgericht door Gerard en Ton van den Berg. Beide groeiden op als zonen van een meubelfabrikant. Daar hebben ze beide het ambacht leren uitoefenen. De gebroeders van den Berg hebben jarenlang leiding gegeven aan hun familie bedrijf. Dat de passie voor het meubelambacht erfelijk kan zijn blijkt uit het feit dat sinds 2012 hun kinderen Jasper en Ivo (zonen van Gerard) en Marieke (dochter van Ton) het stokje hebben overgenomen. Zij geven nu de dagelijkse leiding aan het bedrijf.

Eigenzinnig, maar een icoon in de designwereld

Gerard van den Berg (1947), die toch de meeste modellen heeft ontwikkeld voor Label, is altijd een eigenheimer geweest binnen de Nederlandse designwereld. In de beste betekenis van het woord natuurlijk! Zijn ontwerpen getuigen van een unieke combinatie van lef, flair en vakmanschap. Fauteuil Gigi uit 1998 is daar een mooi voorbeeld van. Het is een aantrekkelijk, welgevormd meubel dat uitnodigt om op allerlei manieren in te zitten: rechtop, dwars, half liggend, opgekruld, onderuit hangend... Geheel naar eigen wens. Ook de draaifauteuil Hidde is het iconische model van Gerard van den Berg, genoemd naar zijn oudste kleinzoon!

Ambachtelijk Dutch Design pur sang

Label staat al een kwarteeuw voor Dutch Design pur sang: no-nonsens meubelen met een eigen karakter. De handgemaakte zitmeubelen worden met veel passie door vakmensen ontworpen en geproduceerd in Breda. Dit ziet en voel u vooral terug in het gebruik van eerlijk materialen, duidelijke vormgeving en een heel hoogwaardig zitcomfort. Kenmerkend aan Label is hun brede en unieke collectie leersoorten. Het zijn leersoorten met uiteenlopende individuele kenmerken, maar elk met een open karakter en een natuurlijke uitstraling.

 

Zoek in de online catalogus

 

Traditie getrouw en persoonlijk Label advies

Bij Hulshoff Design Centers vind u de collectie van Label. Wij voeren sinds de oprichting (1991) de collectie van Label. De “oudere” generatie Van den Berg en Hulshoff, beide familie bedrijven, hebben elkaar in de beginperiode vaak gesproken over modelvoering en ontwikkelingen in de markt. Bij onze Hulshoff Design Centers zetten we deze traditie graag voort met u. Wij kennen als geen ander de unieke eigenschappen van de modellen en leersoorten van Label! Kom eens langs in één van onze Hulshoff Design Centers in Den Haag of Leiderdorp en laat u zich bewonderen en vrijblijvend adviseren!

 

Zoek een Hulshoff Design Center